Dertig weken en twee dagen

Vorige week zondag mocht ik namens de stichting Earlybirds op pad naar het CWZ in Nijmegen om een fotoreportage van Emily en haar ouders te maken. Prematuur, newborn fotografie, baby fotografie

Emily is geboren via een keizersnede, na een zwangerschap van 30+2 weken. Haar mama Melissa was erg ziek tijdens de zwangerschap en had een zeer hoge bloeddruk. Het bleek een goed besluit om haar te halen want kort na de geboorte van Emily voelde mama zich een stuk beter. Het gaat gelukkig ook heel goed met Emily. De overplaatsing van het Radboud ziekenhuis naar het CWZ zorgde voor een terugslag maar sindsdien gaat ze alleen nog maar vooruit. Een hele sterke dame dus!

Op de dag van de fotoreportage heeft papa Tim zijn dochter heerlijk in bad gedaan, waarna mama haar de fles gaf. Zo knap dat Emily daar nog energie voor had! Nog een paar weekjes aansterken en dan mag deze kleine kanjer lekker mee naar huis!

prematuur, newborn fotografie, geboorte fotografie, earlybirdsHet is erg bijzonder om voor even zo dicht bij een jong gezinnetje te mogen zijn en een kijkje te mogen nemen in hun op dat moment hectische en spannende leven. Echt een leven van dag tot dag.

Moeders die nog herstellende zijn van de geboorte of keizersnede maar nauwelijks van de zijde van hun kindje wijken en vaders die met hun grote handen kleine luiertjes verwisselen en hun kindje liefdevol aankleden. Ik heb zoveel bewondering voor deze ouders!

Soms krijg ik na een reportage nog een berichtje over hoe het op dat moment gaat. Als je dan hoort dat een kindje die met 27 weken geboren is inmiddels lekker thuis bij zijn ouders is dan is dat natuurlijk he-le-maal geweldig!newborn fotografie, prematuur, earlybirds, gezinsfotografie

Een weetje over de stichting EarlybirdsMaandelijks ontvangt de stichting ruim 120 aanvragen voor fotoreportages waardoor er bijna dagelijks een fotograaf op pad is om een liefdevolle herinnering te maken in het ziekenhuis.

Volg de link naar mijn website om meer foto’s uit deze en eerdere reportages te zien.

Kleine ienieminie voetjes

Jippie, ik ben best een beetje trots! Dit weekend kreeg ik te horen dat ik toegevoegd ben aan het team van vrijwillige fotografen van Stichting Earlybirds! De stichting verzorgt kosteloos fotoreportages van te vroeg geboren kindjes en hun ouders in het ziekenhuis. Earlybirds, newborn fotografie

Stel je voor dat je kindje na 27 weken zwangerschap geboren wordt! Je leven staat op zijn kop want hier was je natuurlijk niet op voorbereid… Leven tussen hoop en vrees, weken of soms maanden meerdere keren per dag op en neer naar het ziekenhuis. Geboortekaartjes durf je nog niet te versturen, het kamertje is nog niet af en je leeft van ministapje naar ministapje…

Inmiddels heb ik voor de stichting twee reportages mogen maken in het Radboud UMC in Nijmegen. Best spannend, ik was immers nog nooit op de NICU (Neonatale Intensive Care Units) geweest. Wat een bijzondere ervaring was het! Kleine ienieminie voetjes, snoertjes, monitoren, couveuse’s, warmtebedjes, beademingsondersteuning, zachte knor-geluidjes, liefdevolle ouders, slingertjes met namen, luiertjes in maat 0 en zeer zorgzame verpleegkundigen.

Ouders vertellen hun bijzondere verhaal terwijl ze ondertussen voorzichtig maar geroutineerd hun kindje verzorgen. Papa’s grote handen die het luiertje verwisselen waarna het kindje nog heerlijk bij mama mag liggen terwijl het via de sonde gevoed wordt. Het was prachtig om te zien dat een papa zijn ogen niet van zijn kindje kon afhouden. Toen hij haar terug legde in de couveuse zei hij “wat is ze mooi hè?”. Ik kon niet anders dan dat beamen! ♥

earlybirds, newborn fotografie

Neem een kijkje op mijn website voor meer foto’s uit de reportages die ik voor Earlybirds heb gemaakt. Wil je meer weten over de Stichting Earlybirds, klik dan hier

 

 

 

Kleine Dies – Day in the Life

In november, een week voor zijn eerste verjaardag was het zo ver. Ik mocht Dies fotograferen voor een Day in the Life reportage! Dies en ik go way back hihi. Ik mocht hem namelijk al fotograferen toen hij pas een week oud was.  Samen met zijn ouders in hun mooie huis. newborn reportage, day in the life, documentaire fotografie, storytellingMama Lotte had een zware bevalling achter de rug en daarom hebben we de reportage zo kort mogelijk gehouden. De foto rechts is er eentje uit de serie. Ik hou echt van deze foto!

Vier maanden later mocht ik Dies opnieuw fotograferen. Deze keer op mijn zolder, mijn toenmalige studiootje. Tegenwoordig heb ik geen studio meer nodig. Ik heb de keuze gemaakt om niet meer geposeerd te fotograferen, maar alles zoals het is, in documentaire stijl. Dat verandert niets aan het feit dat de goedlachse Dies precies wist hoe hij moest poseren… Het was bijna bizar want niet een keer heeft hij tijdens die fotosessie een sip gezichtje getrokken. Ik ken Dies alleen maar lachend.

Day in the life, storytelling photography, documentaire fotografie, gezinsfotografie, newborn, babyfotografie

Inmiddels zijn we dus weer een paar maanden verder en Dies doet zijn oer-Hollandse naam eer aan. Hollands welvaren heet dat! Ik mocht een dag vastleggen uit het leven van Dies en zijn moeder. Uiteraard moest de kleine man even aan mijn aanwezigheid wennen. Hmmm, wat is dat zwarte ding wat je de hele tijd voor je hoofd houdt… mijn camera dus :).

 

Nou, het zal niet langer dan een minuut of 20 geduurd hebben voordat Dies de camera helemaal vergeten was. Fantastisch hoe snel kinderen zich aanpassen aan een nieuwe situatie. De hele reportage kun je terugvinden op mijn site maar een paar foto’s wil ik hier alvast even laten zien. Bij Day in the Life fotografie gaat het om vastleggen van momenten. Gewone dagelijkse momenten, interacties tussen gezinsleden die je niet zo snel zelf zal fotograferen. Hier een paar van mijn favoriete momenten uit de serie:

Day in the Life fotografie is in opkomst en dat is niet zonder reden. Een reportage vertelt het verhaal van ‘zomaar’ een dag uit jullie gezinsleven. Een dag die zo voorbij is maar waar nog jaren later naar kan worden teruggekeken. Zo was het bij ons thuis!

Wil je meer weten over een Day in the life reportage? Hoe, wat, waarom, wat kost het…? Het staat allemaal op mijn site maar je mag natuurlijk ook direct contact met mij opnemen om te horen wat er allemaal mogelijk is!

~ Danielle